Fredens kirkegård

Gå til Søgesiden

 

Fredens sogns kirkegård, der blev taget i brug i 1962, er smukt anlagt på terrænet, der skråner opad fra Rosenvangs Allé mod Jyllands Allé. Før 1962 blev afdøde fra Fredens Sogn begravet på Viby kirkegård.

Fredens Kirkegård er indrettet i afdelinger, som er tildelt bogstaverne A til N. Afdeling A er første afdeling nord for kirken. Afdeling M og N er urne- og kistegrave i kirkegårdens midterste plæne.

Vi har fotograferet (Marit Ørregaard Andersen, fotograf) og registreret gravsten fra juli 2016 og dermed bevaret gravstenene for eftertiden – som en del af vores kulturarv.

Her kan du søge efter dine aners gravsteder og se billeder af deres gravsten.

Nedlagte gravsteder før vores registreringsperiode er ikke medtaget, men vi henviser til Kirkebøgerne mv. Se links nederst på siden.

I Arkivloven fra 1. juli 2003 er reglen for arkivaliernes tilgængelighed ti år, når der udelukkende er tale om oplysninger om afdøde. Reglen er videreført her. Det betyder, at grave, der på søgetidspunktet er mindre end ti år gamle, ikke vises som resultat ved en søgning efter den pågældende person.

Af respekt for afdødes slægtninge og familie vil vi slette foto af gravsten fra listen, såfremt dette ønskes. Ligeledes vil vi gerne have oplyst fejl og mangler i registreringen af et gravsted.

Al information sendes til Viby Lokalhistoriske Arkiv, Send e-mail  (vibylok@gmail.com)

Nyttige links:

Viby kirkegård

Viby kirke (find gravsted)

Fredens Kirkegård (find gravsted)

Kirkebøger

Danish Family Search

DK-gravsten.dk

Dansk KirkegårdsIndex